miercuri, 22 mai, 2024

Inundații la Pârscov, după o aversă de ploaie. Apa de pe versanți s-a scurs în zece curți

Inundații la Pârscov, după o aversă de ploaie. Apa de pe versanți s-a scurs în zece curți

Facebook
Twitter
Email

O ploaie torențială care s-a abătut duminică după-amiază în zona de munte a județului Buzău a produs inundații în două sate din Pârscov. Comitetul local pentru situații de urgență a transmis autorităților județene că în urma scurgerilor de pe versanți, s-a acumulat apă în șase gospodării din Bădila și patru, din cătunul Afumați.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a deplasat la intervenție o grupă de 15 pompieri, cu șase motopompe. Aceștia acționează deja pentru evacuarea apei din curți, dar și din două beciuri. Buzăul s-a aflat duminică după-amiază sub avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică după-amiază, o atenţionare Cod Galben de furtuni pentru nordul şi vestul judeţului Buzău, vizate fiind Buzău, Vipereşti, Merei, Cernăţeşti, Odăile, Brăeşti, Pardoşi, Racoviţeni și Fundeni. Cantitățile de apă au depășit 20 l/mp.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură