FOTO Inundaţii şi viituri, la Valea Salciei. Mai multe podeţe au fost avariate

O ploaie torențială care s-a abătut luni după-amiază peste Valea Râmnicului s-a lăsat cu urmări în mai multe localități. Șuvoaie scurse de pe versanți au produs inundații în Valea Salciei, mai multe drumuri și podețe fiind afectate.

Marian Mușat, primarul localității de la granița județelor Buzău și Vrancea, spune că mai multe drumuri cu balast au devenit impracticabile, după ce au fost traversate de torenți sau au fost inundate pe alocuri.

O viitură formată în albia unui pârâu a umflat apele până aproape de casele sătenilor. Au fost avariate și câteva podețe, iar efectele precipitațiilor abundente vor fi evaluate după ce se se retrage apa.

Șuvoaie formate pe versanți au măturat mai multe gospodării și în comuna Racovițeni, imagini de aici fiind postate în cursul după-amiezii pe rețelele de socializare.

Luni a fost emisă alertă cod portocaliu pentru județul Buzău, care a expirat la ora 18.00. Au fost vizate localitățile Grebănu, Topliceni, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Buda, Podgoria, Bisoca, Sărulești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Pardoși.

Au fost anunțate averse cu acumulare de aproximativ 35 l/mp, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, descărcări electrice.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau