luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Incendiu de amploare pe Valea Nehoiaşului. Zeci de oameni se luptă cu flăcările

VIDEO Incendiu de amploare pe Valea Nehoiaşului. Zeci de oameni se luptă cu flăcările

Facebook
Twitter
Email

Peste 50 de pompieri, jandarmi, pădurari și săteni din Nehoiașu, județul Buzău, se luptă de câteva ore cu un incendiu care a pârjolit deja peste zece hectare de vegetație uscată. Flăcările au ajuns și la o pădure de foioase de pe Valea Nehoiașului iar lupta cu focul se duce numai cu mături și lopeți, din cauza zonei greu accesibile. Sătenii au observat fum pe versant în jurul orei 13, apoi au anunţat jandarmeria montană şi pompierii. Imediat, preoţii de la parohia Nehoiaşu au tras clopotele pentru a aduna lumea din sat. La faţa locului intervin 15 pompieri, cinci jandarmi şi câteva zeci de săteni care sunt nevoiţi să folosească doar mături şi lopeţi, întrucât relieful nu permite accesul cu maşini de intervenție.

Incediul s-a existins deja pe faţa sudică a unui versant şi riscă să mistuie alte zeci de hectare de pădure şi vegetaţie uscată. Pompierii bănuiesc că incendiul a pornit de la un sătean care ar fi dat foc la o grămadă de resturi adunate de pe o păşune.

 VIDEO şi FOTO : Mihai O.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.