vineri, 12 iulie, 2024

Escrocii au găsit metoda să fure la cântar cu telecomanda. Vezi ce au păţit ciobanii din Vadu Paşii!

Escrocii au găsit metoda să fure la cântar cu telecomanda. Vezi ce au păţit ciobanii din Vadu Paşii!

Facebook
Twitter
Email

Metoda taximetriştilor pirat care fură clienţii la aparatul de taxat a fost adoptată şi de către escrocii care folosesc ocaua mică. Doi bărbaţi din Constanţa, veniţi să cumpere miei de Paşte, i-au păcălit pe câţiva ciobani din localitatea Vadu Paşii printr-o metodă inedită. Au folosit un cântar electronic care era acţionat să măsoare mai puţin prin telecomandă. Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vadu Paşii au prins doi bărbaţi, unchi şi nepot, în vârstă de 36, respectiv 24 de ani, ambii din Hârşova, judeţul Constanţa, în timp ce încercau să înşele „la măsurătoare” un bărbat din satul Stănceşti, de la care achiziţionaseră 21 de miei.

Suspecţii nu erau la prima faptă de acest gen. Poliţiştii au descoperit că în urmă cu o zi, constănţenii au mai făcut alte două victime. Joi, cei doi, împreună cu alţi trei cunoscuţi, au venit cu două autoutilitare la o stână de pe raza satului Stănceşti, pentru a cumpăra mai mulţi miei.

După ce s-au înţeles cu doi proprietari de animale ca aceştia să le vândă 96, respectiv 54 de miei, au stabilit ca animalele să fie cântărite cu un cântar electronic, pe care îl aduseseră suspecţii. Cântărirea a fost realizată de constănţeanul în vârstă de 36 de ani, în timp ce al doilea suspect modifica în minus greutatea fiecărui animal de la distanţă, cu ajutorul unei telecomenzi.

Vânzătorii şi-au dat seama că au fost înşelaţi abia după plecarea suspecţilor. I-au contactat telefonic şi le-au propus o nouă afacere, după care au solicitat ajutorul poliţiei pentru prinderea lor.

Poliţiştii au realizat prinderea lor în flagrant, atât cântarul, cât şi telecomanda cu ajutorul căreia era modificată greutatea reală a animalelor, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul total cauzat, în valoare de 10.200 de lei, a fost recuperat integral. Poliţiştii le-au întocmit dosar penal celor doi suspecţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune la măsurătoare şi au luat împotriva lor măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.