Epidemia de coronavirus se răspândește rapid în satul Râmnicelu. Boala a ajuns și printre angajații primăriei

Buzăul înregistrează un nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, 16 cazuri fiind confirmate într-o singură zi. Cei mai mulți sunt din satul Râmnicelu, unde focarul a fost izolat la sfârșitul săptămânii trecute. Îngrijorător este că mulți dintre pacienți sunt angajați ai unor magazine sau funcționari ai primăriei locale.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 16 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 83.

Cazul 68 este o fată în vârstă de 3 de ani, din municipiul Buzău. A fost internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu tatăl său. După primirea rezultatelor, a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București.

Cazul 69 este un bărbat de 30 de ani, tatăl fetei de 3 ani. Acesta a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu fiica sa. A fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București.

Celelalte 14 cazuri provin din localitatea Râmnicelu și au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Nouă sunt rude și apropiați ai primilor localnici infectați cu coronavirus iar cinci sunt angajați ai primăriei Râmnicelu. Luni, au fost testați pozitiv trei vânzători de la magazine din sat.

Potrivit DSP, deoarece 25 de persoane din Râmnicelu au fost confirmate pozitiv cu infecție COVID-19, dintre care 5 persoane desfășoară activitate la nivelul administrației publice locale, s-a dispus imediat izolarea la domiciliu a tuturor contacților persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a membrilor de familie ai acestora.

La nivelul Primăriei a fost stabilit de către primarul comunei un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică pe perioada de monitorizare, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca toate persoanele implicate în această situație să locuiască pe raza localității Râmnicelu în cele 14 zile de izolare la domiciliu, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 414/2020 si Metodologiei INSP București.

Continuarea activității în cadrul Primăriei este strict condiționată de respectarea măsurilor de la punctul 2. Se va executa dezinfecție prin firmă autorizată, în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau