Dosare penale pentru mai mulți localnici din Râmnicelu care au refuzat testarea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au întocmit trei dosare penale în cazul focarului de la Râmnicelu, unde mai mulți localnici au refuzat să fie testați pentru depistarea coronavirusului.

Dosarele penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au ca obiect comiterea infracțiunilor de “Zădărnicirea combaterii bolilor” și “Omisiunea declarării unor informații”.

Anchetele vin după ce, săptămâna trecută, șase persoane majore domiciliate la trei adrese distincte de pe raza comunei Râmnicelu, contacți ai bărbatului de 30 de ani care ar fi adus virusul în comună, au refuzat testarea dar și să fie examinați de către medicii epidemiologi din cadrul DSP Buzău pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectați cu COVID-19.

Persoanele respective au refuzat să ofere cadrelor medicale date cu privire la alți localnici cu care au intrat în contact. Polițiștii și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat fac cercetări acum în acest caz.

Fii Reporter