VIDEO Cuplu cu un bebeluș de cinci luni, prins între torenți, la Lopătari

În urma viiturilor produse duminică, în zona Lopătari, în urma unei ploi torențiale, o familie a rămas cu mașina blocată în noroi, existând pericolul alunecării autoturismului într-un pârâu. Apelul la 112 a venit în jurul orei 15.30, de la o femeie care anunţa că a rămas blocată în timp ce se deplasa cu soţul şi copilul de 5 luni, cu autoturismul proprietate personală pe un drum forestier dintre comuna Lopătari, sat Plaiul Nucului și comuna Chiliile.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Pătârlagele, Postul de Jandarmi Montan Berca, care participa la misiunea de asigurare a ordinii și linistii publice la sărbatoarea comunei Lopătari.

S-a ținut permanent legătura telefonică cu persoana apelantă, care a informat efectivele de jandarmi despre starea lor de sănătate, precum şi despre locul în care se află, datele transmise de către apelant fiind destul de neclare, aceştia nefiind din partea locului.

Totodată, din cauza aluviunilor depuse pe drum, o parte din traseu a fost parcursă pe jos, iar în jurul orei 17.20 efectivele de jandarmi au ajuns la locul indicat împreună cu efective de poliție din cadrul Secției 3 de Poliţie Berca, unde au găsit cele trei persoane în stare buna de sănătate, fiind preluate și transportate la sediul Postului de Jandarmi Montan Berca, de unde au plecat spre domiciliu.

Fii Reporter