Comuna Pardoși a intrat direct în scenariul roșu, după îmbolnăvirea soldată cu deces a fostului primar

După ce timp de aproape opt luni, de la debutul pandemiei, nu a avut niciun caz de infecție cu SARS-CoV-2, fiind considerată una dintre cele mai sigure zone din Buzău, comuna Pardoși a trecut direct în scenariul roșu.

În comună a apărut în urmă cu câteva săptămâni primul caz de COVID-19. O localnică, asistent veterinar, a fost testată pozitiv la mai bine de o săptămână după apariția primelor simptome de COVID19.

În urmă cu câteva zile a venit o a doua confirmare de boală. Fostul primar din comună, Nicușor Ștefan, contractase virusul SARS-CoV-2, dar s-a prezentat târziu în spital.

În weekend, acesta a intrat în stop cardiorespirator iar medicii secției de terapie intensivă a spitalului din Râmnicu Sărat nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Nicușor Ștefan avea 65 de ani și fusese primarul comunei Pardoși din 1996. La alegerile de pe 27 septembrie 2020, acesta pierduse în fața candidatului PNL.

Cifrele raportate la numărul locuitorilor au făcut ca localitatea să treacă din zona verde direct în cea roșie. Cele mai multe infectări sunt în continuare în municipiul Buzău, respectiv 628 cazuri.

Nu mai puțin de 11 localități buzoiene nu au, în prezent, niciun caz COVID-19. Este vorba despre comunele Florica, Movila Banului, Bălăceanu, Boldu, Murgești, Brădeanu, Cătina, Chiojdu, Brăiești, Chiliile și Odăile.

Fii Reporter