Comuna Breaza a deschis o cutie a milei pentru refacerea bisericii din Vispești

Comunitatea din Vispești se mobilizează să strângă fonduri pentru refacerea bisericii din sat, distrusă parțial de un incendiu, pe 9 februarie. Pentru că trebuie bani mulți pentru renovarea lăcașului vechi de două secole, preotul paroh a deschis un cont bancar pentru donații și a instalat o urnă chiar în incinta Primăriei Breaza.

Cărţi religioase, obiecte de cult şi icoanele de pe pereţi au fost distruse în incendiul de marți, 9 februarie. ”Este Biserica în care preoții Filip, Necula, Bârsan Paul Alexandru au slujit cu multă dăruire și în care fiecare dintre noi a simțit dragostea și ajutorul lui Dumnezeu”, a scris pe Facebook Adrian Drugă, primarul din Breaza.

Preotul paroh a început demersurile de renovare a lăcașului vechi de aproape 200 de ani iar pentru a face rost de bani din donații a deschis un cont bancar. Locanicii pot pune bani în urna care a fost amplasată în incinta Primăriei Breaza.

”Puteți și Dumneavoastră sa donați în urna special amenajata de către Părintele Paroh, în cadrul primăriei sau puteți face depuneri în contul Parohiei Vispesti Comuna Breaza deschis la CEC BANK COD IBAN :RO37CECEBZ0136RON0644612”, anunță primarul din Breaza.

Biserica veche de aproape două sute de ani a ars în întregime pe interior. Lăcaşul religios fusese controlat de pompieri în aceeaşi dimineaţă. Flăcările au mistuit aproape tot ce era în interior. Din altar abia au mai scăpat câteva cărţi sfinte şi obiecte de cult. În urma incendiului, în biserică nu mai pot fi oficiate slujbele religioase.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau