Avem asfalt până la Muzeul Chihlimbarului! Modernizarea drumului până la Colți este aproape gata

Autoritățile județului anunță că singura cale de acces către Muzeul Chihlimbarului, drumul care leagă DN 10, din Pătârlagele, de comuna Colți, va fi gata peste câteva zile. Încă se lucrează la segmentul din DC 69, cuprins între Sibiciul de Sus şi comuna Colţi.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers, miercuri, pe șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor.

13606617_1062200010522009_6523207281579769724_n„Așa cum am promis, asfaltăm DC 69 Pătârlagele – Colți. Este un drum important, datorită potențialului turistic al zonei. Ieri am fost pe șantier pentru a vedea cum merg lucrările. Oamenii sunt pe teren și muncesc pentru a finaliza cât mai repede acest drum. Vă invit pe toți, dragi buzoieni, să (re)descoperiți zona Colți după finalizarea asfaltării drumului!”, a scris președintele CJ pe pagina personală de Facebook unde a postat și câteva fotografii cu drumul asfaltat.

Drumul comunal 69 a fost luat în administrare de către Consiliul Județean de la Primăria Pătârlagele, având în vedere potențialul turistic al zonei și importanța reabilitării principalei căi de acces către Muzeul Chihlimbarului și către așezările rupestre de la Aluniș.

În 2014 s-a asfaltat jumătate din el, iar zilele acestea va fi terminată asfaltarea și pe cealaltă jumătate.

O porțiune de aproximativ 100 de metri va rămâne neasfaltată pentru că traversează o zonă afectată de o alunecare de teren pentru a cărei consolidare este nevoie de fonduri suplimentare care nu pot fi acoperite din programul de întreținere al drumurilor derulat de Consiliul Județean.

Fii Reporter