sâmbătă, 20 iulie, 2024

VIDEO Arme și muniții, depistate de polițiști la domiciliul unui localnic din Grebănu

VIDEO Arme și muniții, depistate de polițiști la domiciliul unui localnic din Grebănu

Facebook
Twitter
Email

Un bărbat din comuna Grebănu, în vârstă de 47 de ani, a fost reţinut joi după ce poliţiştii au găsit, în urma unei percheziţii în locuinţa acestuia, o armă de vânătoare de provenienţă belgiană, de calibru 12 mm, şi mai multe cartuşe de vânătoare, deşi nu avea permis pentru deţinerea de arme şi muniţii. Poliţiştii au găsit la domiciliul bărbatului o armă de vânătoare, pe care acesta o deţinea ilegal, 20 de cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, dintre care 16 confecţionate artizanal, instrumente necesare confecţionării de cartuşe de vânătoare încărcate artizanal, 18 tuburi de cartuşe de vânătoare de cal. 12 mm – goale, precum şi un recipient cu alice din plumb de diferite dimensiuni cât şi un recipient cu pulbere.

Cetăţeanul respectiv nu era autorizat să deţină, să poarte sau să folosească arme sau muniţii.

În acelaşi imobil, au mai fost găsite nouă cuţite cu lamele de diferite dimensiuni şi mânere din coarne de cervidă, precum şi mai multe fragmente de coarne de cervidă ce prezentau urme de şlefuire şi tăiere.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „braconaj cinegetic”, „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „fabricare ilicită” – faptă prevăzută şi pedepsită de art. 138 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor. Împotriva lui a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.