ANI l-a lăsat fără mandat pe primarul comunei Săpoca, Iulian Manea

Primarul comunei Săpoca a fost suspendat din funcţie, după ce a pierdut definitiv lupta cu Agenția Națională de Integritate. Prefectul de Buzău, Aurelia Mitrea, a semnat marți ordinul privind încetarea mandatului lui Iulian Manea înainte de termen. Primarul din Săpoca a contestat verdictul inspectorilor de integritate însă în toamna anului trecut a pierdut definitiv războiul.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de zece zile de la comunicare. În primăvara anului 2014, primarul comunei Săpoca, Iulian Manea, a fost declarat în incompatibilitate de către ANI, deoarece, de câţiva ani, se ocupa de treburile comunei, în calitate de primar, dar în acelaşi timp era şi membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Săpoca.

Inspectorii ANI au precizat, în martie 2014, că Manea se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deţinea, simultan, atât funcţia de primar al comunei Săpoca, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Primarul comunei Săpoca spune că a renunţat însă la calitate încă din decembrie 2013 şi a depus un punct de vedere după ce a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare.

La scurt timp după primirea deciziei, Iulian Manea a contestat-o în instanţă, însă judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti i-au respins cererea de anulare a actului administrativ. Manea a mers mai departe şi a făcut recurs, care a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la mai bine de un an de la încheierea procesului pe fond.

Fii Reporter