sâmbătă, 18 mai, 2024

Ajutorul șefului de post din comuna C.A. Rosetti, arestat pentru luare de mită

Ajutorul șefului de post din comuna C.A. Rosetti, arestat pentru luare de mită

Facebook
Twitter
Email

Ajutorul şefului de post de la C.A. Rosetti, agentul de poliţie Mihuţ Luchian Chiorpec, a fost reţinut astăzi pentru 29 de zile. El este acuzat de luare de mită, de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, după ce, în 2010, a promis unui şofer prins băut la volan că va interveni pentru returnarea permisului auto suspendat, contra sumei de 3.800 lei. Imediat după ce Mihuţ Luchian Chiorpec a primit şpaga, a intrat în concediu, iar dosarul conducătorului auto cercetat a fost preluat de un alt poliţist, care l-a rezolvat în mod corect. Drept urmare, şoferul a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Pentru că s-a considerat înşelat, bărbatul l-a „turnat” pe ajutorul şefului de post ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie, care au reuşit să documenteze întreaga afacere.

„Tribunalul Buzău a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile. Inculpatul a solicitat organelor de urmărire penală respectarea Legii nr.677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a colaborat cu anchetatorii la instrumentarea cazului. Ca urmare a faptelor sale, poliţistul este suspendat de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.