Ajutor financiar pentru persoanele vulnerabile care se află în izolare la domiciliu în satul Râmnicelu

Ajutor financiar pentru localnicii din Râmnicelu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat asigurarea unei alocații de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, pentru perioada 18-22 mai 2020, care acoperă cheltueilile pentru apă și alimente necesare populației cu probleme, aflate în izolare la domiciliu în zona carantinată.

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a convocat, duminică, 17 mai 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a oferi sprijin de urgență acelor locuitori aflați în imposibilitatea procurării alimentelor necesare subzistenței din satul Râmnicelu, aflat în carantină ca urmare a numărului crescut de îmblnăviri cu Covid-19.

Fondurile alocate vor fi asigurate de către Guvern, prin procedura următoare: Consiliul Județean Buzău va întocmi un borderou centralizator cu cheltuielile aferente alocației de hrană, ce va fi înaintat Direcției de Sănătate Publică, urmând ca fondurile să fie decontate prin transfer din bugetul Ministerul Sănătății.

”Prin această hotărâre, venim în sprijinul comunității din Râmnicelu, care, în majoritate, își câștigă existența din comerțul cu produse agricole, activitate sistată până la finalizarea perioadei de carantină. Prin acest ajutor financiar, localnicilor cu probleme financiare li se vor asigura alimentele de bază necesare până pe 22.05.2020”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Buzău.

Decizia este răspunsul Prefecturii la adresa Primăriei comunei Râmnicelu prin care se solicită sprijin constând în alimente și apă pentru populația aflată în izolare la domiciliu, dar și imposibilitatea desfășurării activităților specifice de către aparatul de specialitate al Primăriei comunei Râmnicelu, ceea ce a făcut posibilă preluarea de către Consiliul Județean Buzău a atribuțiilor prevăzute la art. 4, alin. 2 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 725/2020, s-a decis intervenția de urgență a CJSU.

Fii Reporter