Afișele care anunță ”apocalipsa” în transportul public din comuna Mărăcineni

Este din nou tensiune printre localnicii din Mărăcineni, mai ales în rândul navetiștilor, după apariția pe raza comunei a mai multor afișe care anunță eliminarea liniei de maxi-taxi și scumpirea călătoriei cu autobuzele Trans Bus.

La începutul săptămânii, au apărut în Mărăcineni, mai ales în apropierea staţiilor de autobuz şi în magazinele săteşti, afişe printate pe foi A4 prin care se anunţă două măsuri importante legate de transportul public, valabile de la data de 1 mai.

”Ca urmare a deciziei municipiului Buzău (Primăria Buzău) începând cu data de 01 mai 2017, microbuzele nu vor mai circula pe raza comunei Mărăcineni. De la aceeaşi dată contravaloarea unei călătorii cu autobuzele Trans Bus se va majora la 3 lei biletul”, este mesajul de pe afişele despre care unii proprietari de magazine spun că le-au primit de la ”funcţionari ai primăriei”.

Afișele nu aparțin autorităților! Directorul Trans Bus, Gică Toader, a declarat că nu știa nimic despre proveniența afișelor iar primarul Buzăului, Constantin Toma, declară că zvonurle au fost răspândite de operatorii de maxi-taxi, pentru a crea tensiuni.

”Acestea sunt niște provocări făcute ca să agite lumea de către cei cu maxi-taxi. Nu am informații despre o asemenea decizie. Bineîneles că intențiile nostre merg către mai multe variante însă nu am pus nimic pe hârtie, pentru că trebuie luate hotărâri în consiliile locale, trebuie băgate în dezbatere publică. Nu neg însă că valoarea de 3 lei pentru bilet mi se pare mare pentru o cursă până la Mărăcineni. Ideea este că nu sunt afișele noastre”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

17342322_1457153497690487_149734761_o


 

Fii Reporter