VIDEO Vicepreşedintele Sanitas Buzău, Corina Donescu, în grupul escrocilor care au înșelat 12 pensionari muribunzi. Mărturii șocante despre cele trei asistente penale!

Trei asistente de la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au aruncat unitatea spitalicească într-un nou scandal. Cadrele medicale au vânat bolnavii aflaţi într-o situaţie critică şi s-au folosit de identitatea acestora pentru a obţine adeverinţe de pensionar în baza cărora prin intermediul unei societăţi de brokeraj au obţinut credite de consum. Reţeaua infracţională este constituită din 15 persoane care au obţinut suma de 130 de mii de lei în baza a 12 contracte de creditare. Două dintre persoanele din reţea au fost reţinute pentru 24 de ore şi sunt prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În luna ianuarie soţia unui bolnav internat anul trecut la spitalul judeţean Buzău a primit acasă o înştiinţare prin care era anunţată că trebuie să plătească o rată de 170 de lei la un credit de consum de 9 mii de lei.  Cum soţul femeii murise în decembrie fără să-îi spună că ar fi încheiat vreun credit femeia a cerut ajutorul fiicei care a depus o plângere la poliţie.

 

Odată intrată pe fir poliţia a depistat filiera prin care s-a obţinut creditul. În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, două femei de 39 şi 24 de ani, analiste de credit la o societate de brokeraj ar fi încheiat creditele respective pe numele a 12 pensionari în baza unor adeverinţe eliberate pentru a servi acestora la internarea în Spitalul Judeţean Buzău.

 

Adeverinţele ar fi fost puse la dispoziţia celor două funcţionare, prin intermediul unui buzoian de 30 de ani, de către cele trei asistente medicale din cadrul unităţii spitaliceşti. Celelalte opt persoane cercetate în acest caz ar fi acordat sprijin în ridicarea banilor obţinuţi. După aprobarea creditelor, banii ar fi fost însuşiţi de către cei 15 suspecţi. Una dintre asistentele de la UPU Buzău a fost reţinută în urma percheziţiilor. Ea este vicepreşedintele Sanitas Buzău, Corina Donescu şi asistent şef la un spital privat din Buzău.

 

Conducerea spitalului judeţean Buzău deşi susţine că documentele pacienţilor au caracter confidenţial nu au luat încă măsuri împotriva celor trei angajate.Persoana care a tras semnalul de alarmă asupra nenorocirilor din spitalul Judeţean Buzău, este oripilată de fapta abominabilă a asistentelor.Cei 15 sunt acuzaţi de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Fii Reporter