De ce merele româneşti nu ajung pe piaţa europeană

Diferenţa dintre importurile şi exporturile de produse alimentare a ajuns la aproape 500 de milioane de euro. A crescut de 7 ori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în 2013 şi 2014 situaţia era exact pe dos. Vindeam străinilor mai multe alimente autohtone decât produsele importate.

În primele 7 luni ale acestui an am adus mâncare din import în valoare de 3,5 miliarde de euro. Înseamnă o creştere de 11 procente faţă de acelaşi interval al anului trecut.

„Acest consum statisfăcut în principal din import nu este ceva de dorit pentru economie. Ne aşteptăm ca inflaţia să persiste sub nivelul de 2,5 % ţintit de Banca Naţională pe fondul preţurilor importate mici”, spune Anca Aron, economist, pentru Digi24.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI