NEWS ALERT Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, ar putea afla luni sentinţa în dosarul Gloria

Primarul PSD al Municipiului Buzau,Constantin Boşcodeală, acuzat de procurorii anticoruptie de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, se va prezenta luni, 1 februarie, la un nou termen din dosarul Gloria. Aşa au hotărât, marţi 26 ianuarie, judecătorii Curţii de Apel Braşov, instanţa unde se judecă apelul formulat atât de inculpat cât şi de către procurorii DNA.

Judecătorii Curţii de Apel Braşov au mai acordat astăzi un termen extrem de scurt la înfăţişarea pe care primarul Boşcodeală a avut-o în dosarul Gloria. Avocaţii susţin că luni inculpatul ar putea să depună şi concluzii scrise, dar mai mult ca sigur termenul din 1 februarie ar fi ultimul din dosar, când primarul Buzăului ar putea afla şi hotărârea magistraţilor.
 
În vederea recuperarii prejudiciului, în sumă de 1.633.496,32 lei, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparţinând primarului Boşcodeală. Este vorba de şapte terenuri şi  cinci imobile, printre care şi o vilă la Năvodari precum şi două autoturisme de lux.
 
Constantin Boşcodeală a fost condamnat, în primă instanţă, în luna februarie, de Judecătoria Braşov, pentru infracţiuni de abuz în serviciu, la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare.
 
Fii Reporter