De azi, podul Mărăcineni este capătul liniei 2 de autobuz și maxi-taxi

Modificări radicale în transportul cu maxi-taxi din Buzău. Microbuzele de pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraș, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenței de transport persoane pentru drumurile județene, pe care o eliberează Consiliul Județean, este motivul restricționării valabile de luni. Și autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate. 

Autoritățile județene au decis nu mai permită microbuzelor de oraș să meargă până la Mătești, întrucât pe traseul respectiv are licență un alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău și Lopătari.
Pentru că nici autobuzele nu au licență de transport pe drumurile județene, au apărut deja probleme. Un autobuz aparținând societății de transport public Trans Bus, pe ruta lui 2, a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, după ce a fost depistat circulând pe DJ 203 K, dincolo de podul de peste râul Buzău.
 
Începând de luni, microbuzele și autobuzele de pe ruta lui 2 nu vor mai putea trece de podul de la Mărăcineni, deoarece au licențe de transport doar pe raza municipiului. Chiar dacă circulau de ani buni până la Mătești, patronii de maxi-taxi și șoferii de autobuze nu vor mai putea face acest lucru, sub amenințarea unor amenzi drastice din partea autorităților. 
 
Călătorii de pe raza localităților Mărăcineni, Potoceni și Mătești nu au acum altă soluție decât să aștepte operatorul de traseu care deține licență de transport de la Consiliul Județean. Este vorba despre o firmă care efectuează curse pe ruta Buzău-Lopătari, care are însă o frecvență de trecere de o oră.
 
Fii Reporter