vineri, 12 iulie, 2024

„Reducem risipa alimentară, hrănim oameni”, proiect din programul „Oameni de Bine – Bugetare Participativă”, al Primăria Buzău

„Reducem risipa alimentară, hrănim oameni”, proiect din programul „Oameni de Bine – Bugetare Participativă”, al Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

Luni, la sediul Primăriei Buzău, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai bune trei proiecte propuse de buzoieni, în cadrul programului lansat de Primăria Buzău, „Oameni de Bine – Bugetare Participativă”, pe site-ul instituției.

David Andrei Noapteș, un tânăr de 14 ani, elev al Colegiului Pedagogic „Spiru Haret”, este inițiatorul proiectului care a primit cele mai multe voturi din partea buzoienilor. Intitulat „Școala mea în Buzăul Circular”, proiectul propune ca la nivelul Colegiului Pedagogic, iar mai apoi la alte școli din municipiul Buzău, să fie implementat un sistem inteligent de recompensare a elevilor pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Reprezentanții Primăriei Buzău explică, din punct de vedere tehnic, modalitatea prin care vor fi recompensați elevii care vor colecta selectiv deșeurile.

Al doilea proiect premiat de Primăria Buzău se intitulează „Buzău Charity Hall”. Este vorba despre un proiect care se va baza pe donațiile buzoienilor și voluntariat. Într-un punct termic dezafectat, se va amenaja un centru de colectare a unor obiecte ce vor fi donate buzoienilor cu posibilități financiare reduse.

Pe locul 3 în preferințele buzoienilor a fost proictul „Reducem risipa alimentară, hrănim oameni”, inițiat de fosta jurnalistă Mirela Mihaiu. Alimentele rămase nevândute în piețe și supermarketuri at putea fi donate unor centre sociale.

În cadrul programului lansat de Primăria Buzău, „Oameni de Bine – Bugetare Participativă”, au fost propuse, inițial, 40 de proiecte pe care cetăţenii le doresc implementate cât mai curând în Buzău. Dintre acestea, doar 17 proiecte au respectat tema de anul acesta, „Buzăul circular”. Ierarhia finală a fost stabilită exclusiv prin voturile buzoienilor.

Edilul Constantin Toma i-a felicitat pe toți inițiatorii proiectelor depuse la Primăria Buzău și spune că se dorește ca cele mai votate trei proiecte să fie implementate chiar începând din acest an.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.