miercuri, 12 iunie, 2024

Primăria Buzău organizează Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”

Primăria Buzău organizează Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”

Facebook
Twitter
Email

Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” organizează Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, ediția a VI-a, în perioada 15-16 iunie 2024, în memoria regretatului artist Benone Sinulescu, simbol al muzicii populare românești care s-a stins din viață în luna noiembrie 2021.

Scopul festivalului este descoperirea de noi talente, revitalizarea şi promovarea tradiţiei şi folclorului din România, prin muzica vocală, instrumentală şi costumul popular românesc.

Concursul cuprinde două secțiuni: canto tradițional românesc și instrumente populare (vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai). 

La concurs sunt așteptați să se înscrie, până la data 26 mai 2024, interpreți amatori din țară și din diaspora, cu vârste până la 25 de ani.

Gala de premiere va avea loc duminică, 16 iunie 2024, pe scena din Târgul Drăgaica.

Mai multe informații despre regulamentul concursului sunt disponibile la adresa https://ccam.ro/festivalul-concurs-benone-sinulescu/.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.