luni, 15 iulie, 2024

Muzeul Județean Buzău anunță organizarea a două minirecitaluri susținute de artista Adelina Dedu

Muzeul Județean Buzău anunță organizarea a două minirecitaluri susținute de artista Adelina Dedu

Facebook
Twitter
Email

Artista Adelina Dedu a început să studieze fluierul de la vârsta de 7 ani, în cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, la clasa domnului Traian Popescu.

În prezent, este elevă a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, unde studiază flautul la clasa domnului profesor Marius Bădăruță. În timpul liber studiază naiul cu doamna Loredana Streche și fluierul și cavalul cu domnul Teodor Geani Busnea.

Minirecitalurile vor avea loc în cadrul expoziției „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc”, expoziție temporară dedicată instrumentelor muzicale aerofone, în cadrul căreia sunt expuse instrumente muzicale din colecția Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, din colecția personală a domnului Cristian Micu și din colecția personală a domnului Ion Zecheru. Expoziția „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc” aduce în atenția publicului instrumente muzicale aerofone utilizate în lumea rurală românească (tilinca, fluierul, cavalul, buciumul și cimpoiul) și sunetul acestora în zona etnografică a Buzăului.

Minirecitalurile se vor desfășura, în datele de 15 și 22 octombrie 2023, în intervalul orar 12:00 – 12:30, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din strada Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.

Expoziția temporară „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc” poate fi vizitată până în data de 22.10.2023.

Program vizitare:
9:00 – 17:00, ultima intrare la ora 16:15
marți – duminică: deschis
luni: închis
Accesul este gratuit în timpul minirecitalurilor.
Vă așteptăm la muzeu!

Manager,
dr. Daniel COSTACHE-BOLOCAN

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.