vineri, 12 iulie, 2024

Mesajul edilului Constantin Toma privind rezultatele concursului de proiecte pe bugetarea participativă, după vizita la Colegiul Pedagogic Spiru Haret

Mesajul edilului Constantin Toma privind rezultatele concursului de proiecte pe bugetarea participativă, după vizita la Colegiul Pedagogic Spiru Haret

Facebook
Twitter
Email

Dragi buzoieni,

Am fost astăzi, 5 iulie 2023, la
Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret”, iată al doilea liceu din județ ca și rezultate la examenul de
Bacalaureat, cu 98,57%, pentru a
anunța rezultatele concursului de proiecte pe bugetarea participativă al municipiului Buzău, dar în premieră națională, proiectele trebuie să fie doar din zona economiei circulare.

Așa cum am mai spus, Buzăul are
ca prim obiectiv în zona economică, să devină centrul național al economiei circulare.

Cel mai votat proiect a fost ,,Şcoala mea în Buzăul circular”, al elevului de 14 ani de la ,,Spiru Haret”, David Noaptes, care a venit cu o idee inovativă în ceea ce privește implicarea elevilor în gestionarea mai eficientă a deșeurilor, propunând achiziția de dispozitive smart de reciclare în școli pentru sticlă, plastic, carton și aluminiu, care vor fi interconectate cu o aplicație pe telefon, unde pentru fiecare obiect reciclat se vor acumula puncte.

Periodic, elevii care acumulează
cele mai multe puncte vor fi premiați de Primărie.

Al doilea proiect câștigător a fost
propus de doamna sau domnișoara Oana Mihai, „Buzău Charity Hall”, prin care se va crea la Buzău un nou circuit pentru reutilizarea bunurilor ce nu ne mai sunt necesare, pentru semenii noştri aflați în stare de sărăcie.

Al treilea proiect câștigător se
numește ,,Reducem risipa alimentară, hrănim oameni” și a
fost propus de doamna sau
domnişoara Mirela Mihaiu, pe
care o rugăm sa ne trimită datele
de contact.

Au fost multe proiecte grozave, de
care cu siguranță vom ține cont în
proiectele de viitor ale Primăriei
Buzău.

Mulțumesc tuturor participanților
și votanților pentru că iată
participăm împreună la
dezvoltarea orașului nostru drag,
Buzău!

P.S. Și pentru că suntem la
Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret”, îi anunţ pe toți părinții că vom face toate eforturile ca până la începerea noului an școlar să luăm toate măsurile pentru a nu muta elevii şi profesorii într-o altă locație.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.