sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Buzăul se pregăteşte pentru etapa Campionatului Mondial de Enduro – Grand Prix-ul României

Buzăul se pregăteşte pentru etapa Campionatului Mondial de Enduro – Grand Prix-ul României

Facebook
Twitter
Email

Elita mondială a motociclismului enduro se reuneşte la Buzău, între 14 şi 16 iunie, pentru etapa a V-a a Campionatului Mondial de Enduro. Cursa este organizată de Clubul Sportiv Extreme Adventure Buzău, alături de Primăria și Consiliul Judeţean Buzău și Federația Română de Motociclism. În perioada 14 – 16 iunie, cei mai buni 100 de piloţi ai lumii se vor alinia la start, la categoriile E1, E2, E3 şi Junior, inclusiv spaniolul Ivan Cervantes, de cinci ori campion mondial la Enduro 2, francezul Christophe Nambotin, campion en titre la Enduro 1, şi sătmăreanul Emanuel Gyenes, cu cinci titluri la activ la competiţia naţională de enduro.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, Cristian Mureşan, preşedintele FR de Motociclism Viteză, speră ca această competiţie să atragă atenţia sponsorilor asupra acestui sport care are nevoie de bani pentru a supravieţui. În acest an, niciun sportiv român nu a participat la etapele de Campionat Mondial. Emanuel Gyenes, participant şi în 2011, s-a arătat convins că etapa din 2013 va fi şi mai bine organizată şi îşi doreşte cât mai mulţi rideri români la start.

La Buzău se va desfăşura şi o etapă din Campionatul Mondial feminin de Enduro, care urma să se desfăşoare săptămâna viitoare în Grecia.

Cartierul general al concursului va fi, la fel ca şi în urmă cu doi ani, Piaţa Dacia, acolo unde vor fi amenajate standurile, centrul de presă, secretariatul concursului, zona de start şi de sosire a concurenţilor. Pe 13 iunie va avea loc sosirea şi înregistrarea concurenţilor iar vineri, 14 iunie, vor avea loc antrenamentele şi proba cronometrată Super Specială, cea mai spectaculoasă parte a concursului.

Cele două zile de concurs vor fi sâmbătă şi duminică iar la finalul fiecărei zile va avea loc şi o festivitate de premiere a câştigătorilor probei de la Buzău.

Pentru desfăşurarea Grand Prix-ul României, lângă şoseaua europeană, în zona Mărăcineni, s-a amenajat un circuit de motocross organizat la standarde internaţionale, realizat de unul dintre cei mai mari constructori de circuite de motocross din lume, Greg Atkins. Terenul a fost pus la dispoziţie de Primăria Vadu Paşii iar Clubul Extreme Adventure Romania – Buzău s-a ocupat de închirierea utilajelor de construcţii care au lucrat, pe tot parcursul săptămânii trecute, pentru amenajarea circuitului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.