joi, 22 februarie, 2024

Ziua grevelor în Buzău. Au fost proteste la Spitalul Județean și la Casa de Pensii

Ziua grevelor în Buzău. Au fost proteste la Spitalul Județean și la Casa de Pensii

Facebook
Twitter
Email

Protest spontan, în această dimineață, al personalului TESA de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Angajații reclamă inechități salariale față de alte categorii de personal din sistemul de sănătate. Tot astăzi, angajații Casei Judeţene de Pensii Buzău au declanşat Greva Generală.

 

Personalul TESA din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a declanşat, la ora 10.00, un protest spontan care s-a  desfăşurat până la orele prânzului. Angajaţii au ieşit în curtea spitalului, reclamând inechităţi salariale faţă de celelalte categorii de personal din sistemul de sănătate.

În cadrul TESA este încadrat personalul cu diferite funcţii nemedicale, precum economişti, jurişti, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri sau telefoniști. Angajații spun că vor continua protestul în fiecare zi de luni, până când se va da curs revendicărilor.

Tot astăzi, Angajaţii Casei Judeţene de Pensii Buzău au declanşat Greva Generală! Cei aproximativ 60 de angajaţi ai instiuției solicită, în primul rând, majorarea salariilor, în contextul în care puterea de cumpărare a scăzut de la an la an.

Sindicaliştii de la Casa de Pensii ameninţă cu blocarea recalculării pensiilor, în situaţia în care Guvernul nu va elimina inechităţile salariale din sistem.

Persoanele care s-au prezentat astăzi la Casa de Pensii Buzău, pentru obţinerea unor informaţii sau servicii, nu au putut lua legătura cu salariaţii instituţiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.