sâmbătă, 15 iunie, 2024

Zeci de percheziții domiciliare, la traficanți de droguri din Buzău, Galați și Brăila. Mai mulți suspecți audiați la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău

Zeci de percheziții domiciliare, la traficanți de droguri din Buzău, Galați și Brăila. Mai mulți suspecți audiați la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat joi dimineață, 21 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați și Brăila la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, din 2022 și până în prezent, 12 persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, ar fi constituit o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, de la persoane din Galați și Brăila, pe care le-ar fi vândut în Buzău și Brăila.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 10 telefoane mobile, un cântar electronic de mare precizie, utilizat de bănuiți pentru a cântări drogurile, un grinder, utilizat pentru mărunțirea materiei vegetale și 199 de plicuri din plastic, autosigilante, care conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Au fost puse în executare mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și Galați, polițiști ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Brăila și Vrancea, precum și jandarmi ai inspectoratelor județene de jandarmi Buzău și Brăila și ai grupărilor mobile de jandarmi Ploiești şi Galați.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.