joi, 18 iulie, 2024

Zeci de percheziții domiciliare, la persoane din Buzău suspectate de trafic de droguri. Colete cu cannabis, aduse prin curierat, pe numele unor persoane defavorizate

Zeci de percheziții domiciliare, la persoane din Buzău suspectate de trafic de droguri. Colete cu cannabis, aduse prin curierat, pe numele unor persoane defavorizate

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat joi, 23 de percheziții domiciliare în județul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 41 de ani, ar fi introdus în țară droguri de risc (cannabis și rezină de cannabis), pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unor firme de curierat, disimulate în colete cu diverse produse și, pentru a asigura conspirativitatea activităților infracționale, acestea erau transmise pe numele unor persoane cu posibilități materiale reduse, cunoscuți ai bănuiților.

Un astfel de colet a fost interceptat de către organele de urmărire penală la data de 3 martie 2022, fiind descoperite 3.558 de grame de cannabis și 120,20 grame de rezină de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 18 telefoane mobile, 3 grindere, un cântar, 40 de grame de droguri de risc (cannabis) și 1.100 de lei.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.