Zeci de mașini de luptă vor defila pe Calea Eroilor, de Ziua Națională

Sute de militari, zeci de vehicule şi aeronave ale armatei vor participa la parada de Ziua Naţională a României, la Buzău. Pe 1 Decembrie, defilarea va avea loc pe Calea Eroilor, iar organizatorii au pregătit buzoienilor care vor participa la sărbătoare mai multe surprize.

Buzoienii sunt invitaţi să sărbătorească împreună cu militarii, Ziua Națională a României.

Sărbătoarea de suflet a tuturor românilor va avea loc pe Calea Eroilor din Buzău, duminică 1 Decembrie, începând cu ora 10.00 şi va include o ceremonie militară și religioasă precum și defilarea cu personal și tehnică militară.

Ceremonia din acest an este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Astfel, aproximativ 600 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave, vor participa la parada militară.

Buzoienii care vor fi prezenţi la eveniment, vor putea vedea în premieră anumite vehicule şi sisteme din dotarea armatei.

Este vorba despre maşina de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, tancurile TR 85 M 1 „Bizonul”, sistemul de artilerie antiaeriană blindat „GEPARD” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare, Poliția Municipiului Buzău și Poliția Locală vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele către Calea Eroilor, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie.

Fii Reporter