luni, 4 martie, 2024

Zeci de funcționari buzoieni din Finanțe au oprit munca, în cea de-a doua zi de protest

Zeci de funcționari buzoieni din Finanțe au oprit munca, în cea de-a doua zi de protest

Facebook
Twitter
Email

Pentru a doua zi la rând, angajații de la direcțiile financiare din mai multe județe din țară au protestat, vineri, nemulțumiți de proiectul Ordonanței de Urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Un protest spontan a avut loc, de la primele orele ale dimineții, și la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău.

Zeci de angajați ai instituției au participat la protestul spontan. Ei sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate pregătite de Guvern, unele dintre prevederi vizând chiar reduceri de personal, lucru pe care sindicaliștii îl consideră de neacceptat.

Sindicaliștii buzoieni de la Finanțe mai spun că, de la an la an, volumul de muncă este tot mai mare în raport cu numărul de angajați.

Totodată, sindicaliștii de la A.J.F.P. Buzău reclamă probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem. Totodată, ei spun că sunt nevoiți să asigure consumabile sau chiar obiecte de mobilier cu banii din salariu.

Funcționarii buzoieni de la Finanțe amenință nu vor să reia lucrul până nu le sunt rezolvate revendicările. La protest au participat aproximativ 80 de funcționari ai A.J.F.P. Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.