duminică, 14 iulie, 2024

Zeci de copii și adulți cu simptome de toxiinfecție alimentară. Erau campați în județul Buzău

Zeci de copii și adulți cu simptome de toxiinfecție alimentară. Erau campați în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit, duminică după-amiază, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de 42 de persoane, dintre care 39 de copii, toţi din Bucureşti, care acuzau stare de rău şi aveau simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura. 13 dintre aceştia fiind transportaţi la spital.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, copiii şi adulţii din grup sunt din Bucureşti.

„La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ. La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copiii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, a transmis ISU Buzău.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) au informat că la UPU-SMURD au fost aduşi 11 copii şi doi adulţi, cu simptome de toxiinfecţie alimentară – vărsături, dureri abdominale şi scaune diareice. Cei 11 copii au vârste între 8 şi 11 ani.

„La acest moment, toţi pacienţii sunt stabili hemodinamic, în curs de investigaţii, sub supraveghere medicală”, a mai precizat SJU Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.