joi, 13 iunie, 2024

Vulcanii Noroioși, asaltați de turiști în cea de-a doua zi de Paște

Vulcanii Noroioși, asaltați de turiști în cea de-a doua zi de Paște

Facebook
Twitter
Email

Sute de turişti din toată țara au evadat în a doua zi de Paşte în peisajul selenar de la Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău. Aflați între dealurile Carpaţilor de Curbură, vulcanii sunt unici în Europa şi atrag de la an la an tot mai mulți turiști care se declară fermecați de peisaj.

Vremea bună a determinat un număr foarte mare de turiști să vină la Vulcanii Noroioși, din județul Buzău. Printre ei, și o familie din Brăila.

„E super frumos, e ceva deosebit. E ceva ce n-o să vedeți în altă parte. Nu plecați fraților, veniți în România că e atât de frumoasă de n-aveți aer. Luați toată România la picior”, ne spune o doamnă din grupul de brăileni.

Turiştii privesc uimiţi bolboroselile şi imortalizează trecerea prin zonă cu aparatele foto și telefoanele mobile.

„Parcă suntem pe lună. Am văzut luna recent la televizor și seamănă izbitor. E locul perfect în care să faci fotografii și cu ele să atragi și mai mulți turiști”, ne spune Elena Nicodim, turistă din București.

Turiștii care vin din toate colțurile țării sunt de-a dreptul fascinați de peisajele selenare. Oameni de toate vârstele petrec ore bune în aer liber și se bucură de vremea frumoasă. Nu mai contează că noroiul devine uneori capcană pentru încălțăminte.

Rezervația Vulcanii Noroioși din județul Buzău este întinsă pe o suprafață de 15 hectare. Zona a intrat recent în rețeaua Geoparcurilor UNESCO, iar numărul turiștilor care vin aici crește de la an la an.

„Am venit de la București să vedem Vulcanii Noroioși, să le arătăm copiilor frumusețile țării. Suntem toată gașca, cu prieteni, cu familia”, ne spune unul dintre zecile de vizitatori ai rezervației naturale.

Circa 2.000 de bilete s-au vândut în minivacanța de Paște, mai multe decât în toată vara trecută, spune administratorii rezevației naturale. După drumeția la Vulcanii Noroioși, turiștii iau cu asalt popasurile din zonă unde sunt întîmpinați cu bunătăți tradiționale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.