VIDEO Vremea rea face ravagii la Buzău. Drumuri naţionale şi judeţene blocate, sute de familii fără curent electric

Un nou episod de vreme rea s-a abătut şi asupra județului Buzău în noaptea de marți spre miercuri. La această oră tot judeţul se află sub avertizare meteorologica cod portocaliu de viscol şi zăpadă. Vântul bate cu putere cu viteze de 70-80km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri. Temperaturile minime se situează la această oră  între -17 şi -10 grade.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile la Buzau au fost închise de-a lungul nopţii, patru drumuri naţionale pe următoarele tronsoane de drum: DN2C între localităţile Costeşti-Padina, DN2E85 între localităţile Rm. Sărat-Căldăruşanca, DN2B între localităţile Buzău-Vizireni, Buzău-Spătaru, DN22 între localităţile Râmnicu Sărat-Băile.

De asemenea alte 11 drumuri judeţene au fost oprite traficului din cauza viscolului iar pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă.

De-a lungul nopţii şapte autovehicule în care se aflau 16 persoane au ramas blocate în suluri de zăpadă pe raza localităţilor Glodeanu Sărat, Pogoanele, Movila Banului, Căldăruşanca, Smeeni pe raza satelor Bălaia şi Călţuna şi Scutelnici pe raza satului Lipănescu.

Pentru a elibera şoferii din capcanele de zăpadă , salvatorii au fost nevoiţi să intervină cu mai multe utilaje din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale.

Şi echipajele de la SMURD şi Ambulanţa au avut o noapte agitată. O persoană de sex feminin în vârstă de 84 ani din localitatea Amaru care acuza dureri abdominale ca ajuns cu mare efort la o unitate medicală.

La faţa locului a fost trimisă o ambulanta din cadrul SAJ Buzau cu antemergator de la sectia Drumuri Judetene care nu a reusit deplasarea din cauza unei maşini care bloca DJ 102H, în sprijin fiind dislocate o autospecială cu capacitate mărită de trecere şi o autoşenilată din cadrul ISU Buzau.

În cele din urmă s-a luat măsura trimiterii unei ambulanţe din cadrul SMURD Prahova, cu antemergator utilaj, pe ruta Mizil-Amaru, care a preluat pacienta şi a transportat-o la cea mai apropiată unitate medicală.

Şi la Smeeni echipajele de poliţie au fost puse la grea încercare de mai mulţi şoferi teribilişti. La ieșirea din satul Bălaia din Smeeni, pe DN2C două mașini în care se aflau trei tineri au rămas blocate în zăpadă. Polițiștii i-au găsit pe cei care cereau ajutor  la doi kilometri de ieșirea din sat, acolo unde zăpada fusese deja troienita în jurul mașinilor.

Într-unul din autoturisme se aflau doi tineri din localitatea Brădeanu, care încercau sa ajungă acasă. Acestia veneau de la serviciu din municipiul Buzău si au spus ca până la ieşirea din comuna Gheraseni s-a putut circula, însa in apropiere de Bălaia au rămas blocați in nămeți. La 500 de metri in spatele lor, un alt tânăr ce venea de la serviciu a fost nevoit si el să-şi abandoneze autoturismul în mijlocul câmpului.

Cei trei tineri au fost preluați de echipajul Politiei Rurale Smeeni, care i-a transportat la Spitalul din localitate, unde au rămas cazați peste noapte.

Tot din cauza vântului puternic, 640 de familii din localitatea Padina au rămas fără energie electrică din cauza unor avarii la linia de medie tensiune.

La această oră ninge viscolit , codul portocaliu de vreme rea fiind în vigoare până la ora 15, când se va institui codul galben de ninsori moderate şi viscol.

 

Fii Reporter