vineri, 23 februarie, 2024

Vrei să adopți o atitudine sustenabilă în ceea ce privește vestimentația? Află cum poti avea o garderobă prietenoasă cu mediul

Vrei să adopți o atitudine sustenabilă în ceea ce privește vestimentația? Află cum poti avea o garderobă prietenoasă cu mediul

Facebook
Twitter
Email

Industria modei este unul dintre domeniile cu cel mai nociv impact asupra planetei, deoarece cantități imense de haine sunt aruncate la gunoi în fiecare zi, contribuind la poluarea mediului. Astfel de efecte se răsfrâng mai ales asupra viețuitoarelor din numeroase zone ale lumii. Cu toate acestea, există mai multe soluții la care poți apela pentru a reduce risipa și consumul exagerat în ceea ce privește articolele vestimentare. 

Descoperă cum poți avea o abordare sustenabilă în privința garderobei tale

  1. Îndepărtează scamele acumulate pe țesăturile mai vechi.

Cel mai eficient truc de recondiționare a hainelor este eliminarea scamelor cu ajutorul unui aparat special sau al unei lame. Purtarea intensă a articolelor vestimentare din anumite materiale duce la deteriorarea țesăturii la suprafață și la acumularea fibrelor de mici dimensiuni care creează un aspect neplăcut și învechit. După îndepărtarea acestora, hainele vor arăta ca noi și le vei putea purta vreme mai îndelungată. 

  1. Nu folosi balsam de rufe în exces.

Deși este foarte tentant să apelezi la acest produs pentru a oferi un parfum plăcut și o textură moale hainelor tale, adevărul este că balsamul are efecte negative atât asupra hainelor, cât și asupra sănătății tale. Pe termen lung, el va afecta fibrele textile și poate lăsa urme inestetice pe materialele organice. În plus, este toxic pentru piele, mai ales în cazul bebelușilor, din cauza compușilor chimici din care este realizat. Așadar, renunță la variantele din comerț și apelează la formule prietenoase, fără substanțe dăunătoare, pe care le poți prepara cu ușurință acasă.

  1. Nu spăla hainele mai des decât este necesar.

O altă greșeală pe care multe persoane nu conștientizează că o fac este spălarea deasă a hainelor. Astfel, ele capătă o textură neplăcută pentru piele și se decolorează. Trebuie să știi că cele realizate din lână, cașmir sau cele mai groase, precum jeanșii, pot fi purtate de mai multe ori între două spălări. O soluție pentru a te asigura că nu au mirosuri respingătoare este aerisirea lor. Astfel, le vei prelungi durata de viață în mod considerabil.

  1. Repară ceea ce s-a defectat.

Nu ezita să apelezi la reparații în cazul în care hainele tale suferă o deteriorare. Nasturii pot fi ușor fixați la loc, micile zgârieturi pot fi cusute ori acoperite cu accesorii decorative care să mascheze defectele. De asemenea, pe Emidale.ro găsești fermoare injectate cu care să le înlocuiește pe cele vechi, care nu mai pot fi reparate. În acest mod, nu mai ai motive pentru a arunca o haină care încă arată bine. 

  1. Alege haine puține, dar de calitate.

Cea mai bună soluție pentru a te asigura că nu creezi risipă în ceea ce privește vestimentația este alegerea unor articole realizate la standarde înalte. Materialele rezistente le asigură durabilitate și un aspect satisfăcător vreme îndelungată. Chiar dacă adesea, un astfel de produs necesită o investiție mai mare, în timp vei observa că este mai profitabil să ai mai puține haine, dar cu o durată de viață mai lungă.

Așadar, există mai multe soluții prin care te asiguri că nu contribui la poluarea excesivă a mediului înconjurător. Tu ce metode aplici?

Sursa foto: Shutterstock.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.