duminică, 14 iulie, 2024

Voluntar polonez care se întorcea din Ucraina, rănit într-un accident în județul Buzău. Circula cu ATV-ul

Voluntar polonez care se întorcea din Ucraina, rănit într-un accident în județul Buzău. Circula cu ATV-ul

Facebook
Twitter
Email

Șoselele din România, mai periculoase decât războiul. Un voluntar polonez care se întorcea acasă cu ATV-ul, din estul Ucrainei, a fost spulberat de o mașină, pe o șosea națională din județul Buzău. El circula spre Ardeal, împreună cu alți doi camarazi, un polonez și un român. Din coliziune, polonezul fost aruncat câțiva metri în aer, spun martorii.

Cu cinci răniți s-a soldat accidentul rutier de pe raza localității buzoiene Ciuta, iar cel mai grav a fost polonezul în vârstă de 52 de ani. Acesta plecase de o săptămână spre casă, din Ucraina, unde ar fi participat la misiuni pe frontul din est. Circula cu un ATV, alături de încă un polonez și un român, aceștia din urmă pe motociclete.

A fost spulberat într-o curbă de un autoturism al cărui șofer a tăiat linia continuă și a pierdut controlul volanului. Mașina a lovit ATV-ul, după care a intrat cu viteză într-o dubiță cu turiști din Timiș. Cinci persoane au fost rănite în carambolul cu trei vehicule.

„Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 40 de ani din localitatea Tecuci, în timp ce se deplasa pe DN 10, în afara localității Ciuta, din direcția Brașov către Buzău, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus, unde a lovit un ATV condus de un cetățean polonez în vârstă de 52 de ani apoi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 70 de ani din Timișoara”, a declarat Adrian Roșioru, de la Poliția Rutieră Buzău.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea celor trei conducători și a doi pasageri din autoutilitara de Timiș. Toate persoanele rănite au fost preluate cu trei ambulanțe și transportate la spitalul județean Buzău.

Cele patru victime ale carambolului de pe DN 10 au suferit policontuzii, sunt conștiente și cooperante la acest moment. Polonezul a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la spitalul din Brașov.

Potrivit polițiștilor, carambolul a fost provocat de un șofer de 40 de ani, din județul Galați. Acesta circula cu viteză foarte mare, indicatorul din bordul mașinii blocându-se la peste 130 de kilometri pe oră. Mai mult, gălățeanul se pare că băuse alcool înainte de a se urca la volan. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul în lanț soldat cu cinci răniți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.