marți, 23 aprilie, 2024

Vineri, ziua cu cele mai multe accidente în Buzău. Majoritatea evenimentelor au la origine șoferi tineri

Vineri, ziua cu cele mai multe accidente în Buzău. Majoritatea evenimentelor au la origine șoferi tineri

Facebook
Twitter
Email

În județul Buzău, accidentele rutiere mortale sunt provocate, în majoritatea cazurilor, de şoferi începători, care au cel mult 25 de ani. De asemenea, cele mai multe accidente rutiere se produc vinerea, iar DN2 E85 râmâne cea mai periculoasă șosea care tranzitează județul.

Situația reiese din datele statistice prezentate de către conducerea Poliției Rutiere Buzău în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea Poliției Rutiere Buzău anunță o scădere ușoară a numărului de evenimente rutiere grave pe șosele din județ. Astfel, în primele cinci luni ale anului, pe drumurile naționale și județene din Buzău, 16 persoane au decedat în accidente rutiere, cu trei persoane mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, se evidențiază un fenomen îngrijorător. În acest an, la originea celor mai multor evenimente rutiere mortale se află tineri cu vârste între 18 și 25 de ani. ”În ultimele cinci luni, patru persoane au murit și trei au fost rănite grav în accidente în care au fost implicate mașini conduse de tineri, fără experiență la volan”, a declarat comisar șef Silviu Dinu, șef Serviciul Rutier din IPJ Buzău.

Potrivit conducerii Poliției Rutiere Buzau, principalele cauze ale accidentelor grave pe drumurile din județ au rămas aceleași ca în ultimii ani, respectiv viteza neadaptată la condițiile de drum si indisciplina pietonilor, fenomen întâlnit mai mult în mediul rural.

Alte două cauze ale producerii accidentelor constatate de polițiștii buzoieni sunt condusul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența substanțelor interzice. Astfel de șoferi sunt depistați zilnic în trafic.

Statisticile Poliției Rutiere Buzău mai arată că cele mai multe accidente de circulație se produc vinerea, când traficul înregistrează valori mult mai mari decât cele de la mijlocul săptămânii. Din aceeași analiză reiese că majoritatea evenimentelor rutiere grave se înregistrează după-amiaza, după ora 14.00.

În județul Buzău, cele mai multe evenimente rutiere au loc pe DN2 E85, supranumită Șoseaua Morții, dar specialiștii Poliției Rutiere Buzău spun că o șosea pe care se produc tot mai multe evenimente rutiere grave este DN10 Buzău – Brașov.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton