VIDEO Viiturile au rupt un pod din tuburi, pe raza comunei buzoiene Lopătari

Ploile abundente au mărit debitul râurilor și pâraielor din județul Buzău iar viiturile încărcate cu lemne și bolovani adunați de pe versanți au rupt deja un pod din tuburi de pe raza comunei Lopătari.

Potrivit Prefecturii, podul din tuburi care face legătura între satele Lopătari și Vârteju a fost distrus de o viitură în cursul nopții trecute.

Accesul către acest sat și cătunul Chirani se face doar pe o variantă ocolitoare prin punctul Jurubești pe o punte pietonală.

Puhoaiele au distrus de asemenea trecerea peste râul Slănic, singura cale de acces auto spre satul Săreni.

 

Duminică, angajații primăriei Lopătari au mers în zonă pentru a le oferi locuitorilor cateva alimente și pentru a afla dacă exsistă persoane care au nevoie de îngrijiri medicale, tratament sau apă.

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea, până marţi seară, inclusiv pentru județul Buzău.

În cea mai mare parte a ţării se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Duminică dimineață au fost emise noi avertizări cod galben şi cod portocaliu.

Potrivit meteorologilor, astăzi, de la ora 10.00 şi până luni dimineaţă, va fi cod galben în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureş, local în Muntenia, în nordul Olteniei şi la munte.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, până luni, la ora 02.00, va fi cod portocaliu în Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei şi estul Transilvaniei.

Vor fi averse abundente, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp.

”Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din Transilvania”, au mai transmis meteorologii.

Ulterior, de luni de la ora 11.00 până marţi la ora 22.00, va fi cod galben în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20….30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau