sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Ziariștii de la ”Atac de Buzău” au fost aduși încătușați la instanță. Vezi ce a declarat Doru Iuga

VIDEO Ziariștii de la ”Atac de Buzău” au fost aduși încătușați la instanță. Vezi ce a declarat Doru Iuga

Facebook
Twitter
Email
Cei trei angajați ai săptămânalului ”Atac de Buzău”, reținuți pentru șantaj de presă, au fost aduși în această seară în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă. Cei trei ar fi şantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat diferite sume de bani, un autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale.

UPDATE 21.30 Angajații redacției Atac de Buzău au fost eliberați după 24 de ore de la reținerea lor. Instanța a decis ca Florin Paraschivescu și Doru Iuga să fie fie plasați în arest la domiciliu pe durata urmăririi penale, iar Oana Galanton, sub control judiciar. Măsura poate fi contestată în termen de 48 de ore la Tribunalul Buzău. Avocații celor trei au declarat că nu vor formula contestații. 
 
În jurul orei 18.00, au fost aduși în clădirea Tribunalului Buzău pentru a fi audiați de judecătorul de drepturi și libertăți directorul publicaţiei ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, Oana Galanton, responsabil de publicitate al ziarului și soția lui Paraschivescu și jurnalistul Doru Iuga, fost director OTV, redactor al săptămânalului.
 
Reținuții au fost aduși cu cătușe la mâini. ”Un an de zile nu am trecut pe aici. Nu are cum să aresteze o echipă întreagă de ziariști”, a spus Florin Paraschivescu la intrarea în sala de audieri. ”Mare atenție fiindcă mâine puteți fi luați și voi”, a completat Doru Iuga.
Echipa redacţiei ”Atac de Buzău” este bănuită că, începând din vara anului 2014, l-ar fi ameninţat pe Sorin Munteanu cu publicarea unor informaţii defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei lunar, sub forma plăţii unui contract de publicitate.
De asemenea, Doru Iuga, Florin Paraschivescu şi Oana Galanton sunt bănuiţi că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin ameninţarea cu publicarea unor informaţii defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane  remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase  personale.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.