duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Zeci de polițiști, jandarmi și cadre MApN au format filtre la ieșirea din Buzău

VIDEO Zeci de polițiști, jandarmi și cadre MApN au format filtre la ieșirea din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Sute de polițiști, militari și jandarmi buzoieni au ieșit pe străzi, de vineri dimineață, ca să descurajeze deplasările populației pe perioada vacanței de 1 Mai. Pentru a evita formarea aglomerației care ar putea favoriza răspândirea noului virus, oamenii legii verifică persoanele aflate pe stradă și opresc șoferii aflați în trafic pentru a le cere să își justifice deplasarea.

Încă de la primele ore, zeci de polițiști și jandarmi au format filtre la ieșirea din orașul Buzău către zona de munte a județului, unde la 1 Mai se formau de obicei coloane de mașini. Cei opriți au fost nevoiți să justifice ieșirea din casă, pentru a nu fi sancționați.

Echipaje de Poliție patrulează în zonele în care buzoienii obișnuiesc să iasă la iarbă verde și verifică unitățile turistice unde oamenii ar putea veni să sărbătorească minivacanța de 1 Mai.

„În acest week-end prelungit vor fi în stradă un număr de peste 770 de polițiști, în medie peste 220 de polițiști pe zi bineînțeles alături de Poliția locală, forțe ale Jandarmeriei și ale Ministerului Apărării Naționale. Vom avea în vedere în special zonele de agrement, zonele populate, zona centrală din municipiu Buzău dar și zone din județ unde lumea mergea de obicei în această perioadă”, spune Laurențiu Pantazi, șeful IPJ.

Poliţiştii, jandarmii şi militarii care vor fi în stradă nu vor tolera abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Forțele care vor acţiona în zona Gării, în trenuri şi staţii de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă.

”Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricţionat în toate zonele cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Echipajele poliţiei rutiere, de ordine publică, efective ale jandarmeriei buzoiene şi ale Poliţiei Locale, cu sprijinul armatei, vor supraveghea toate locaţiile cunoscute ca zone de agrement preferate pentru ieşirile la iarbă verde.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.