VIDEO Zăpada măsoară peste 20 de centimetri, în zona de munte. Zeci de localităţi au rămas fără curent din cauza viscolului

Un număr de 22.000 de abonaţi casnici din 23 de localităţi ale judeţului Buzău au rămas, joi, fără energie electrică, din cauza vântului puternic şi a ninsorii. Pe drumurile naționale și județene din zona de munte a județului se circulă în condiții de iarnă.

Sunt nealimentate cu energie electrică localitățile: Viperești (partial), Nehoiu(partial), Pârscov (partial), Cozieni (partial), Brăiești, Bozioru, Berca (partial), Odăile, Mânzălești (partial), Lopătari, Bisoca, Bălăceanu (partial), Valea Râmnicului, Oreavu, Cătina, Chiojdu, Topliceni (partial), Buda, Valea Salciei, Potgoria, Racovițeni, Murgești, Tisău (partial).

Un număr de 22 de echipe acționează pentru remedierea defecțiunilor și realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

Aproape 70 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate deja pe drumurile judeţene din Buzău. Drumarii intervin cu șapte autovehicule cu lame în toate zonele în care a nins iar şoselele au fost acoperite cu omăt. Cea mai mare concentrare de forţe şi mijloace se înregistrează în zona Râmnicu Sărat, dar şi în partea de munte a judeţului.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează pe drumul judeţean 220 Buda – Valea Salciei – Săruleşti.

Pe restul drumurilor judeţene din Buzău, traficul este îngreunat. Pe drumul judeţean 204 C Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca – Poiana Mărului, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă după ce în zonă a nins ca–n plină iarnă.

Se intervine de asemenea pe DN 10, în zona Siriu dar şi pe drumul judeţean 203 G, între Nifon şi Haleş. A nins abundent iar drumarii intervin cu utilajele pe DJ 203 A Râmnicu Sărat – Grebănu – Livada – Murgeşti, dar şi pe DJ 203 H Râmnicu Sărat – Topliceni – Buda – Odobescu.

VIDEO Viorel Bănică / Lopătari

Fii Reporter