joi, 28 martie, 2024

VIDEO (UPDATE) Vrânceanul căzut în ”Lacul fără fund” a fost găsit. ”A mai ieșit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund”

VIDEO (UPDATE) Vrânceanul căzut în ”Lacul fără fund” a fost găsit. ”A mai ieșit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund”

Facebook
Twitter
Email

O tragedie produsă în weekend pare să-i confirme renumele lacului Meledic din județul Buzău căruia localnicii îi mai zic și Lacul fără fund. Trupul unui bărbat din Vrancea care a căzut din barcă a dispărut în adânc și de trei zile pompierii și scafandrii fac eforturi uriașe pentru găsirea acestuia. Rudele așteaptă cu sufletul la gură încheierea misiunii de căutare pe fundul apei, care este extrem de dificilă.

UPDATE 13.40 Trupul vrânceanului dat dispărut duminică în lacul Meledic a fost recuperat de salvatori. După două zile de căutări, echipa de scafandri a descoperit trupul fără viață al bărbatului.

Pompierii și scafandrii îl caută de două zile pe Lucian Maftei, un bărbat de 45 de ani din Dumitrești, județul Vrancea, care duminică dimineață a pierit în apele lacului Meledic.

Venise cu logodnica, fiica acesteia și familia unui vecin să petreacă duminica la un grătar. El și prietenul său, Marin, au plecat cu barca pe lac. Chiar înainte să ajungă înapoi la mal, cei doi s-au dezechilibrat și s-au răsturnat cu barca.

Doar vecinul lui a reușit să iasă la mal. La teribila scenă au asistat fiica logodnicei lui Lucian și câțiva turiști. Bărbatul ar fi apucat să scoată capul din apă și să strige după ajutor.

”Soția a văzut numai vârful bărcii cum se scufundă. O fată a văzut cum a mai ieșit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund. Luci știa să înoate însă cred că din cauza apei reci a făcut un șoc hipotermic”, ne-a declarat Auraș Maftei, fratele lui Lucian.

Trei echipaje de căutare au intervenit cu două bărci încă de duminică. Misiunea a fost întreruptă pe parcursul nopții, apoi reluată în zori. Luni a fost repetată misiunea, cu aportul scafandrilor din Ilfov, însă tot fără rezultat.

De marți dimineață, mai mulți scafandri coboară pe rând până pe fundul lacului și pipăie, pentru că vizibilitatea este zero. Din cauza apei extrem de reci, militarii nu pot sta foarte mult în apă.

Rudele așteaptă cu sufletul la gură încheierea misiunii. La fața locului se află doi dintre frații vrânceanului și femeia care a rămas văduvă chiar la începutul noii căsnicii.

Lucian Maftei lucra în construcții, avea un băiat cu prima soție iar de trei ani începuse o nouă relație. Logodnica lui abia își găsește puterea să-i ghideze pe scafandri în misiunea de căutare.

Oamenii locului își aduc aminte că lacul Meledic a mai făcut victime și încep să dea crezare legendelor despre dispariția unora dintre înecați.

”De-a lungul vremii au murit mulți oameni, inclusiv copii, pentru că foarte adâncă și rece. Ei vin înfierbântați, se aruncă pentru că zic că e o simplă baltă, însă mor înecați. Lacul e înconjurat de cruci. Bătrânii spun că mulți înecați nici nu au mai fost găsiți”, ne spune un localnic din Mânzălești.

Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte șapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.