luni, 22 iulie, 2024

VIDEO Viscolul și ninsoarea pun stăpânire pe nordul județului Buzău

VIDEO Viscolul și ninsoarea pun stăpânire pe nordul județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

La munte, în județul Buzău, este iarnă în bună regulă. Ninge de câteva ore, așa că s-a format un strat gros de zăpadă. Vremea se înrăutățește de la o oră la alta, în zona Bisoca.

La Lopătari, în unele sate, totul este alb în jur. Primii fulgii de nea căzuți în acest sezon rece s-au așternut, formând un peisaj de iarnă autentică.

Sâmbătă după-amiază, o mașină a rămas blocată pe șosea la limita dintre județele Buzău și Vrancea. Autovehiculul derapa pe drumul acoperit cu zăpadă. Conducătorul auto a avut nevoie de ajutor pentru a putea înainta și a ajunge cu bine la destinație, fiind scos din acea zonă de un alt autovehicul.

La ora 14.00, județul Buzău a intrat sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU de vreme rea.

În acest context, prefectul județului, Daniel Țiclea, s-a deplasat la sediul ISU Buzău unde funcționează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, pentru a evalua situația operativă, împreună cu instituțiile cu rol în astfel de situații: I.S.U. Buzău, I.P.J. Buzău, I.J.J. Buzău, S.D.N. Buzău, Electrica, Institutia Prefectului Judetul Buzau și Consiliul Județean.

La Bisoca ninge, în timp ce în restul județului plouă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.