VIDEO Viscolul puternic a anulat pelerinajul la râul Buzău, de Bobotează. Următoarea procesiune, în aprilie, când va fi prăznuit Sf. Sava

Procesiunea tradițională de Bobotează, organizată pe malul râului Buzău a fost anulată. Decizia reprezentanților Bisericii „Sf. Sava” vine în urma condițiilor meteo nefavorabile desfășurării procesiunii. Sfințirea apei a avut loc la Biserica „Sf. Sava”, de unde buzoienii au putut lua aghiazma.

În fiecare an, mii de credincioși participau la evenimentul organizat pe malul râului, acolo unde, la final, luau aghiazma adusă în cisterne ale armatei. Inițial, astăzi, la ora 11.45, era programată plecarea din fața bisericii „Sf. Sava”, iar procesiunea era programată la ora 12.30 la apa Buzăului. La final, preoții aruncau crucea în apă pentru ca mai mulți tineri să respecte tradiția prinderii acesteia, din apele reci ale răului.

Pentru prima oară, a fost anulat pelerinajul la râul Buzău. O procesiune asemănătoare celei de Bobotează va fi organizată, după cum anunță preotul Mihail Milea, în luna aprilie, când este prăznuit Sfântul Sava de la Buzău.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI