marți, 19 martie, 2024

VIDEO Vești bune, de la Vadu Pașii. Se lucrează și noaptea la podul peste râul Buzău

VIDEO Vești bune, de la Vadu Pașii. Se lucrează și noaptea la podul peste râul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Lucrările de decopertare a asfaltului de pe vechiul pod de la Vadu Pașii, sunt în plină desfășurare spre satisfacția autorităților locale care stau cu ochii ațintiți spre consorțiul de firme care a câștigat licitația de construcție a unui nou tronson rutier peste râul Buzău.

Muncitorii lucrează la noul pod și pe timpul nopții, însă sătenii par să nu mai aibă răbdare până când lucrarea nu va fi finalizată.

Primarul localității Vadu Pașii, Gheorghe Firon, transmite oamenilor că în acest moment greul a trecut și că nu mai au motive de îngrijorare. Pe șantier lucrurile au început să se miște serios iar finanțarea construcțieii este asigurată integral.  „Constructorii și-au luat deja angajamentul că vor termina noua construcție înainte de termenul prevăzut în contract, de 24 de luni, iar vremea bună ține cu noi. Fondurile sunt deja alocate iar în acest moment nu mai există niciun impediment pentru care să ne facem griji. Vreau să mulțumesc firmei de construcții pentru că lucrează și noaptea și să-i asigur pe această cale pe locuitorii din Vadu Pașii că lucrurile merg pe calea cea bună” a mai spus Gheorghe Firon.

Lucrările la vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum și înlocuirea cu un alt material, și îngustarea caii de circulație la maxim 2 metri precum și consolidarea pilelor. La câțiva metri de puntea lui Saligni , pe care se va putea circula doar pietonal după reabilitare, un nou pod va fi construit la câțiva metri de cel vechi pentru a lega pe cale rutieră comuna Vadu Pașii de municipiul Buzău.

Investițiile la aceste două obiective sunt finanțate cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Buzău, suma ridicandu-se la peste 26 milioane de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.