luni, 4 martie, 2024

VIDEO Utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea pe drumurile din județul Buzău

VIDEO Utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea pe drumurile din județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Buzăul a fost ocolit de valul de ninsoare și viscol care a afectat mai multe județe din jur. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. De miercuri este anunțat un al doilea val de ninsori și vânt puternic.

Autoritățile Buzăului au răsuflat ușurate după ce au constatat că ninsoarea și vântul puternic nu au creat probleme în trafic, așa cum se preconiza. Drumarii au acționat pe toată durata nopții cu utilajele de deszăpezire pentru a asigura condiții normale de deplasare.

Vântul continuă să bată oră cu putere, mai ales în zona de câmpie, însă nu s-a pus niciodată problema închiderii vreunui drum important. Nici pe DN 22, cel mai vulnerabil la viscole, nu s-a impus instituirea vreunei restricții pe segmentul cuprins între municipiul Râmnicu Sărat și limita cu județul Brăila.

Mici probleme au fost pe trei porțiuni din drumuri județene: de la Gura Teghii la Plaiul Nucului, de la Bisoca la Poiana Mărului și de la Jgheab la Bisoca. În cele trei zone acționează utilaje, de azi-dimineață.

În următoarele ore, fenomenele meteo vor mai scădea în intensitate. Urmează însă un al doilea val de vreme severă. De miercuri, va începe să ningă de dimineață și se va opri abia pe seara.

Potrivit ultimei avertizări meteo, codul galben intră în vigoare pe data de 27 februarie, între orele 10.00 – 18.00, iar fenomene vizate sunt ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40…50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada.

INMH a venit cu pecizări în plus și a menționat că valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.