miercuri, 19 iunie, 2024

VIDEO Urs rătăcit într-un sat de lângă orașul Buzău. Zeci de localnici s-au strâns să vadă „minunea”

VIDEO Urs rătăcit într-un sat de lângă orașul Buzău. Zeci de localnici s-au strâns să vadă „minunea”

Facebook
Twitter
Email

Localnicii din Mărăcineni trăiesc cu teamă, de duminică seară, când au văzut pentru prima oară în viața lor un urs în satul lor. Localitatea în care a fost zărită sălbăticiunea este lipită de municipiul Buzău, despărțite doar de albia râului Buzău.

Cel puțin trei martori au sunat duminică seara la 112 pentru a anunța prezența animalului în apropierea gospodăriilor de la marginea satului. Ursul, de aproximativ trei ani, conform aprecierilor făcute de specialiști, ar fi ieșit din apă și initial s-a pierdut în vegetația uscată de pe prund.

A fost văzut mai întâi de un cioban. Ulterior, un șofer care circula pe drumul balastat ce ocolește satul Mărăcineni, a sunat la 112 pentru a transmite că a văzut ursul. După primirea celui de-al treilea apel, autoritățile au emis mesaj Ro Alert, pentru a sfătui populația să nu se apropie de animal.

Efectul nu a fost însă cel droit de autorități. Zeci de oameni s-au adunat pe podul de la Mangă, așa cum este cunoscută zona printre localnici, pentru a fi martorii unui eveniment nemaiîntâlnit în viața lor. Gestul acestora le-a dat de furcă, însă, jandarmilor și polițiștilor, a căror misiune este tocmai aceea de a le proteja viața.

În ultimele luni, localnicii din zona de munte și de deal a județului au cerut ajutorul autorităților după ce au văzut ursul în apropierea locuințelor lor. În multe dintre cazuri, ursul a făcut prăpăd în gospodării.

De o săptămână, o familie din satul Varlaam, comuna Gura Teghii, are musafiri nedoriți în livada de pruni din spatele casei. Este vorba despre o ursoaică și puii ei, doi la număr, care s-au „abonat” la gustoasele fructe. După ce mirosul prunelor coapte a ademenit familia de urși în vecinătatea satului, livezile au devenit un perimetru extrem de riscant.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.