VIDEO Undă verde pentru finanţări europene la Vadu Paşii. Consilierii rebeli au votat!

Consilierii opoziţiei din localitatea buzoiană Vadu Paşii, care au refuzat participarea la două şedinţe extrordinare, ce aveau drept miză finanţări din proiecte europene de peste 2 milioane de euro, au răspuns prezent la cea de-a treia convocare, de luni după-amiază.

Atitudinea consilierilor chiulangii a generat un val de nemulţumire în localitate, zeci de săteni fiind pe punctul de a-i aduce cu forţa la şedinţe. Cu câteva abţineri şi niciun vot împotrivă cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au primit luni aviz favorabil.

Deşi nu au lipsit momentele tensionate din cadrul şedinţei, luările de poziţie desprinse parcă din schiţele lui Caragiale, justificările şi reproşurile venite din ambele părţi, până la urmă raţiunea a învins şi cele două tabere au votat cu majoritate simplă continuarea proiectelor finanţate cu bani europeni.

Cea mai mare comună din Buzău are nevoie ca de aer de banii veniţi din finanţări nerambursabile, pentru asfaltarea principalelor străzi din localitate, introducerea canalizării şi demararea unui proiect pentru potabilizarea apei care în acest moment nu este bună de băut.

Cele două tabere politice au ajuns la un relativ consens după ce sute de săteni s-au revoltat în momentul în care au aflat că disputele din Consiliul Local sunt pe punctul de a genera pierderea proiectelor aprobate deja precum şi pe cele care erau pe punctul de a fi depuse pentru finanţare.

Oamenii erau dispuşi să-i aducă chiar şi cu forţa la şedinţă pe consilierii care absentau din motive care mai de care mai caraghioase.

La ultimele trei şedinţe prezenţa masivă a sătenilor a dat naştere la discuţii aprinse pe tema investiţiilor din cea mai mare localtate din Buzău, rămasă în urmă faţă de alte comune mai mici care au făcut progrese semnificative în ultimii ani.

 

 

Fii Reporter