VIDEO Un şofer teribilist a băgat trei copii în spital. Victimele participau la o tabără tematică în Poiana Pinului

Trei elevi aflaţi în tabara de la Poiana Pinului, judeţul Buzău, au ajuns azi-noapte la spital cu răni serioase dupa ce un şofer a intrat cu maşina direct în ei. Victimele au ajuns cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Buzău unde au primit îngrijiri medicale. Poliţia a deschis pe numele conducătorului auto dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Era ultima seară de tabară tematică la Poiana Pinului. Un grup de 15 elevi de liceu pornise pe jos de la tabără, în plimbare, pe drumul judeţean.

În dreptul unui motel din vecinatatea taberei, liceenii au avut un schimb de replici, susţin martorii, cu şoferul care tocmai ieşise de la piscină.

Elevii şi-au continuat drumul însă în scurt timp autoturismul a intrat în plin în ei. Trei dintre copii, o fată şi doi băieţi, cu vârste cuprinse între 15  şi 16 ani, au fost aruncaţi în şanţ iar maşina a ajuns pe contrasens şi apoi s-a oprit în afara părţii carosabile.

Impactul a fost atât de puternic încât parbrizul şi oglinda laterală a autoturismului s-au spart. Victimele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean din Buzău.

Şoferul vinovat este un tânăr de 21 de ani din localitatea învecinată, Mierea. El a fost testat alcoolscopic şi s-a dovedit iniţial că nu consumase băuturi alcoolice.

Organizatorii taberei susţin că elevii au fost supravegheaţi de insoţitori pe timpul deplasării.
Tabăra tematică Civic Alert de la Poiana Pinului se încheie marți, la actiune fiind prezenţi 100 de elevi din toată ţara.

Fii Reporter