marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Un singur loc pentru comerțul cu pomi de iarnă, în Buzău. Cei mai ieftini sunt molizii, la 30 de lei bucata

VIDEO Un singur loc pentru comerțul cu pomi de iarnă, în Buzău. Cei mai ieftini sunt molizii, la 30 de lei bucata

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii care şi-au propus zilele acestea să îşi cumpere pomul de iarnă, nu au prea mult de umblat fiindcă municipalitatea a autorizat un singur punct pentru vânzarea coniferelor. Strada Independenței, de la pieța de lactate, până la cea de mărfuri, este spaţiul unde se vor comercializa brazi, molizi, crengi de brad şi vâsc, până pe 30 decembrie. Primăria a autorizat amenajarea a zece standuri, pe trotuare, unele dintre ele fiind funcţionale încă de pe 12 decembrie. Primii brazi expuşi la vânzare de comercianți au fost tăiați de la ocoale silvice din Vrancea și Covasna, surse care au alimentat piaţa buzoiană şi în alți ani. 

În aceste zile, brazii se vând la preţuri cuprinse între 50 şi 120 de lei, în funcţie de înălţime şi aspect. Sunt însă şi exemplare de peste 150 de lei, cu crengi dese şi înalte de peste doi metri metri. Vânzătorii spun că au avut clienți și pentru acești pomi. „Am vândut trei brazi foarte înalți din prima zi. I-au luat cică pentru vile, unde sunt camere înalte”, ne-a declarat unul dintre comercianţii de brazi.

Mulţi trecători se opresc, studiază pomii şi preţurile, însă îşi văd repede de drum. „Sunt frumoşi dar e prea devreme. Sigur o să luăm brazi şi cu 20 sau 30 de lei bucata, atunci, mai aproape de Crăciun”, ne-a spus un trecător.

Comercianţii de brazi speră şi ei să-şi sporească vânzările în următoarele zile. Mai ales că, în oferta de anul acesta, au și molid. „Avem molizii la 30 de lei, până la 80 de lei, iar brazii îi vindem cu 50, până la 80 de lei. După cum se vede, vindem pomii cu tot cu suport din lemn, care intră în preț. Suntem dispuşi să negociem, însă nu foarte mult pentru că şi noi am cumpărat pomii de la particulari, care au cam ţinut la preţ”, ne-a spus un alt comerciant.

Brazi vor mai fi puşi în vânzare și de către Direcţia Silvică, din pepiniera din Simileasca. Oferta de anul acesta conține peste 3.000 de brazi, oferiţi în ghiveci, în coş de răchită sau în alt recipient, astfel încât, după Sărbători, să poată fi replantaţi cu uşurinţă. 

În ceea ce priveşte preţul unui brăduţ eco, acesta a fost gândit pentru toate buzunarele. Evident, diferă în funcţie de specia bradului, astfel că cel mai scump este cel argintiu, la 183 de lei, cu o înălţime care poate ajunge chiar şi la patru metri. Celelalate specii, Douglas verde, Douglas brumăriu, brad şi molid se vând cu preţuri pornind de la 52 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton