VIDEO Un om de afaceri taiwanez, un fotograf, un cercetător și doi militari, noii Cetățeni de Onoare

Ședința Consiliului Local Municipal a început cu festivitatea de conferire a titlului de Cetățean de Onoare pentru cinci personalități considerate elite ale urbei noastre. Este vorba despre cercetătorul Costel Vânătoru, generalul Achim Alstani, omul de afaceri Clement Hung, fotograful Ion Tabacaru și militarul Eugen Mănăilă. Tos astăzi Benone Sinulescu a fost desemnat omul anului 2017 la Buzău.

După ce aleșii municipali au votat proiectul de hotărâre prin care cei cinci buzoieni au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Buzău iar Benone Sinulescu a fost desemnat omul anului 2017 s-a trecut la decernarea distincțiilor, fiecare dintre cei cinci au mulțumit aleșilor pentru încrederea și onoarea de a fi desemnați cetățeni de onoare.

Cei cinci cetățeni premiați de municipalitate în acest an sunt: Costel Vânătoru, cercetător al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău, Clement Hung, CEO Green Group (reciclare deșeuri – Romcarbon, Grreentech, GreenWeee, Green Fiber), Eugen Mănăilă – militar, rănit în Afganistan, Ion Tăbăcaru – artist fotograf, Achim Alstanei – general (r), președinte Asociația Națională Cultul Eroilor – filiala Buzău. Omul Anului este Benone Sinulescu, îndrăgitul și cunoscutul interpret de muzică populară, de origine buzoiană.

La finalul ceremoniei, Benone Sinulescu a declarat că dorește să doneze municipalității melodia „Cât e Siriul de mare”, melodie care a constituit în anii trecuți sursa unui scandal între municipalitate și artist după ce Primăria nu ar fi plătit drepturi de autor pentru melodia care se auzea la fiecare oră fixă din turnul Palatului Comunal.

Fii Reporter