vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Un lăutar din Buzău îi cânta prinţişorului Nicu Ceauşescu de revelion

VIDEO Un lăutar din Buzău îi cânta prinţişorului Nicu Ceauşescu de revelion

Facebook
Twitter
Email

Lăutarul buzoian Ionel Tudorache este un nume cunoscut al muzicii de petrecere încă din anii ‘80. Pentru că urca frecvent pe scenă alături de Tony Iordache, Gabi Luncă, Onoriu sau Romica Puceanu, Nicu Ceauşescu îl invita de revelion şi la orice ocazie specială să-i cânte melodiile lui Marcel Budală, Ilie Udilă sau Fărămiţă Lambru. Maestrul Ionel Tudorache este considerat în lumea muzicanţilor ca fiind unul dintre cei mai buni interpreţi ai genului lăutăresc, un mare maestru al acordeonului. Fiu al unui lăutar violonist, Ionel Tudorache cântă de la vârsta de şapte ani. Pentru că a avut talent, a fost remarcat peste ani şi de fiul cel mai mic al cuplului dicatorial Ceauşescu. ”Prima oară am cântat la Constanţa pentru Nicuşor. Se purta frumos cu noi, ca un adevărat domn. Îi plăcea melodia La Chilia-n port”, povesteşte Ionel Tudorache.

Lăutarul buzoian are deja trei albume înregistrate la casa de discuri Electrecord şi este cunoscut pentru originalitatea cu care interpretează melodia „La Chilia-n port”. ”Eu sunt cel care a mers în Chilia pentru documentare şi a ridicat-o la rangul de şlagăr al muzicii lăutăreşti. Am îmbunătăţit-o mult, eu şi cu instrumentiştii pe care i-am avut de-a lungul timpului”, spune, mândru, lăutarul din Buzău. Pentru că maestrul Tudorache e un adevărat brand de judeţ, vedetele vin cu plăcere să-l vadă în acţiune. ”E un adevărat talent şi când am timp şi chef să ascult o muzică bună, aflu la ce restaurant cântă şi merg după el”, a mărturisit Viorel Ion, antrenor la FC Gloria Buzau, unul dintre fanii lui Ionel Tudorache.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.